twitter
rss

Un psiholog se plimba într-o cameră, vorbind unei audiențe despre managementul stressului. Când a ridicat un pahar cu apă, toată lumea se aștepta să adreseze întrebarea cu jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului.

Dar psihologul a întrebat: "Cât de greu este acest pahar cu apă?"
Răspunsurile au variat între 240 ml și  600 ml.
Psihologul a spus: "Greutatea reală a paharului nu contează. Depinde de cât de mult îl țin în mână. Dacă îl țin un minut, nu e o problemă. Dacă îl țin o oră, mă va durea brațul. Dacă îl țin o zi întreagă, mîna îmi va amorți. În fiecare din aceste situații, greutatea paharului nu se modifică, dar cu cât îl țin mai mult, cu atât devine mai greu." A continuat: "Stressul și grijile cotidiene sunt ca acest pahar cu apă. Dacă te gandești la ele puțin, nu e nicio problemă. Dacă te gandești puțin mai mult, încep să-ți facă rău. Și dacă te gândești la ele toată ziua, te vei simți paralizat, incapabil să mai faci ceva."
E important să ne amintim să ne eliberăm de stres. E important să lăsăm din când în cînd paharul jos.
traducere din "Science is Madness" - Science Website

Un print  locuieste intr-un castel, pe o stanca. El e foarte trist, pentru ca nu vine nimeni sa-l viziteze la asemenea altitudini. Intr-o noapte viseaza o pasare, care ii promite ca il va invata sa cante atat de frumos, incat toata lumea va veni sa-l asculte. Printul se trezeste vesel dupa acest vis, se intalneste cu pasarea si ii multumeste ca vor canta impreuna.
Finalul imaginat de o fetita:




puteti citi articolul aici: http://parintedemeserie.ro/cum-motivam-copii-sa-invete/